Jeśli chodzi o produkty pochodzenia zwierzęcego, wyróżnione zostały: ryby z dołka na kwaśno - Anny Kamińskiej (Bodzanowo Drugie); nadziunko - Beaty Witkowskiej (Witowo); miód z ziół kujawskich - Janusza Witkowskiego (Pścininek).
Najlepsze produkty pochodzenia roślinnego: ciastka maszynkowe - Beaty Witkowskiej (Witowo); pączki z ziemniaków - Ireny Szałek (Kościelna Wieś); kujawskie powidła śliwkowe - Iwony Lorenc (Pieńki Kościelskie).
Inne: parzybroda - Anny Łyczak (Pilichowo); groch z kapusta i smażonką - Anny Sobieraj (Zborowiec); winko z chabru - Renaty Dzik (Bronisław).
Komisja przyznała nagrodę specjalną za kaszę ze skwarkami Barbarze Ornat z Bodzanowa Drugiego.
![„Od zakwasu do żurku kujawskiego”. Sprawdź, kto mistrzowsko gotuje [wyniki konkursu]](https://d-pt.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/d3/b6/599a896d28a85_o,size,640x400,q,71,h,c98075.jpg)
Na zdjęciu: KGW w Biskupicach czyli Alina Pawlak, Ula Konwent, Ula Zielińska, Lucyna Piputa, Ala Rutkowska, Grażyna Witkowska, Ewelina Witkowska, Bogumiła Witkowska, Magda Gadalińska, Elżbieta Ignasiak, Honorata Staszak, Iwona Piputa, Marliola Nocoń, Agnieszka Nowacka, Patrycja i Monika Głowackie, Maria Kruszyńska