Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

„Od zakwasu do żurku kujawskiego”. Sprawdź, kto mistrzowsko gotuje [wyniki konkursu]

JOLANTA MŁODECKA
Na stołach pojawiło się 39 produktów
Na stołach pojawiło się 39 produktów Jolanta Młodecka
Konkurs „Od zakwasu do żurku kujawskiego” zorganizowano w świetlicy w Biskupicach (gmina Radziejów). Czyje umiejętności kulinarne zrobiły największe wrażenie na komisji? Strefa AGRO Kujawsko-Pomorskie także na Facebooku. Dołącz do nas!

Jeśli chodzi o produkty pochodzenia zwierzęcego, wyróżnione zostały: ryby z dołka na kwaśno - Anny Kamińskiej (Bodzanowo Drugie); nadziunko - Beaty Witkowskiej (Witowo); miód z ziół kujawskich - Janusza Witkowskiego (Pścininek). 

 

Najlepsze produkty pochodzenia roślinnego: ciastka maszynkowe - Beaty Witkowskiej (Witowo); pączki z ziemniaków - Ireny Szałek (Kościelna Wieś); kujawskie powidła śliwkowe - Iwony Lorenc (Pieńki Kościelskie). 

 

Inne: parzybroda -  Anny Łyczak (Pilichowo);  groch z kapusta i smażonką - Anny Sobieraj (Zborowiec); winko z chabru - Renaty Dzik (Bronisław). 

 

Komisja przyznała nagrodę specjalną za kaszę ze skwarkami Barbarze Ornat z Bodzanowa Drugiego.

 

 

„Od zakwasu do żurku kujawskiego”. Sprawdź, kto mistrzowsko gotuje [wyniki konkursu]

 

Na zdjęciu: KGW w Biskupicach czyli Alina Pawlak, Ula Konwent, Ula Zielińska, Lucyna Piputa, Ala Rutkowska, Grażyna Witkowska, Ewelina Witkowska, Bogumiła Witkowska, Magda Gadalińska, Elżbieta Ignasiak, Honorata Staszak, Iwona Piputa, Marliola Nocoń, Agnieszka Nowacka, Patrycja i Monika Głowackie, Maria Kruszyńska

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska