Mamy dla Was wyniki tego konkursu produktów regionalnych w Dobrem (powiat radziejowski).
Kategoria: produkty pochodzenia zwierzęcego:
- wędzona słonina KGW Bronisław
- smalec ze skręconych skwarków Bożena Kurant, Witowo
- śledź gotowany Eżbieta Wożniak, Czołowo
wyróżnienie - schab z kością Krystyna Kołudkiewicz Byczyna Kol.
Kategoria: produkty pochodzenia roślinnego
- powidła zapiekane w garnku KGW Borek Głuszynek Znaniewo
- bułki drożdżowe babci Haliny Krystyna Raszka, Ułomie
- słodkie łódki z kaminioka Bogumiła Niespodzińska, Bodzanowo Drugie
wyróżnienie - Mojda B.Witkowska Witowo
Kategoria: produkty inne
- skórki z grochem Iwona Pawłowska, Kaspral
- szablok z kapustum i szpyrką Małgorzata Ulewicz, Borek
- kaszanka z ziemniakami i ogórkiem Lucyna Zacharek, Bronisław
wyróżnienie - kapuśnioki wigilijne Anna Kamińska, Bodzanowo Drugie
Strefa AGRO Kujawsko-Pomorskie także na Facebooku. Dołącz do nas!
W komisji konkursowej były: przewodnicząca Elżbieta Sobolewska (Urząd Marszałkowski w Toruniu), Dorota Kalinowska (Muzeum Etnograficzne we Włocławku), Grażyna Szelągowska (Muzeum Etnograficzne w Toruniu), Laura Maciejewska (KPODR Minikowo).
