
Mleko do herbaty
Czarna herbata z krowim mlekiem zwana jest bawarką. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by odrobiny mleka (także roślinnego) nie dodać do innych naparów. Przykładowo, to migdałowe lub kokosowe będzie idealne do rooibosa, a do czarnego naparu możemy wziąć napój sojowy.

Bakalie w herbacie
Do herbaty można dorzucić również...bakalie! Pokruszone kawałki pistacji, kokosa, orzechów laskowych czy migdałów nadadzą naparowi lekko słodkawego aromatu. Warto jednak pamiętać, że bakalie powinny być niesolone, w przeciwnym razie herbata będzie niesmaczna.

Miód i konfitury w herbacie
Miód, dżemy i marmolady to idealne zamienniki cukru, które sprawią, że nasza herbata będzie słodka i pyszna. Do uniwersalne dodatki, których jednak nie powinniśmy dawać więcej niż łyżeczkę na kubek naparu, by ich smak nie był dominujący.