MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
MIÓD...
fot. pixabay.com

Oto TOP 10 najlepszych zamienników cukru. Tym możesz zastąpić cukier [lista]

MIÓD
Miodem chętnie polewamy ciastka, placki czy dodajemy do herbaty, ale może on być również używany zamiast cukru w ​​wypiekach. Wprawdzie nie zmniejszy kaloryczności potrawy, ale miód jest pełen przeciwutleniaczy, które mogą pomóc w zapobieganiu cukrzycy i raka.

Ponieważ miód jest słodszy niż cukier, powinien być stosowany w proporcji od 1/2 do 3/4 filiżanki na każdą filiżankę białego cukru wymaganą w przepisie.

Zaleca się też obniżenie temperatury piekarnika o ok. 25 stopni, ponieważ wyższa zawartość cukru w ​​miodzie może potencjalnie spowodować spalenie wypieków.

Zobacz również

Kibice Arki z ostrą rozmową na treningu, a po porażce z Motorem kazali oddać koszulki

Kibice Arki z ostrą rozmową na treningu, a po porażce z Motorem kazali oddać koszulki

Regulamin Akcji pod nazwą „Zawody Rowerkowe”

Polecamy

Ważne zmiany w zapisach do lekarza. Czy będzie łatwiej umówić się na wizytę?

Ważne zmiany w zapisach do lekarza. Czy będzie łatwiej umówić się na wizytę?

Prawa dziecka w szpitalu. Rzecznik Praw Pacjenta podpowiada, na co zwrócić uwagę

Prawa dziecka w szpitalu. Rzecznik Praw Pacjenta podpowiada, na co zwrócić uwagę

Rekordowe polskie plaże: nie zgadniesz, za co Polacy trafili do Księgi Guinnessa!

NOWE
HIT DNIA
Rekordowe polskie plaże: nie zgadniesz, za co Polacy trafili do Księgi Guinnessa!