Zobacz wideo: W restauracji zapłacimy teraz więcej.
Czym zastąpić cukier w przepisie?
Cukier to jeden z podstawowych składników wielu przepisów zarówno słodkich, jak i wytrwanych. Bez względu na to, do czego dodasz cukier, jego główne zadanie pozostaje niezmienne: nadać potrawie lub napojowi pysznego smaku.
Chociaż cukier jest ważny w codziennej diecie, łatwo z nim przesadzić, zwłaszcza gdy jest "ukryty" w produktach, które tradycyjnie postrzegamy jako "zdrowe". Dlatego wiele osób próbuje zastąpić cukier innym, zdrowszym zamiennikiem.
Zamienniki cukru - który wybrać?
Decyzja, który substytut cukru wybrać, zależy od tego, do czego ma być użyty i jaką rolę ma spełnić.
Czym zastąpić cukier w przepisach? Dodanie słodyczy bez użycia cukru jest całkowicie możliwe dzięki tym łatwym zamiennikom, które prawdopodobnie masz w swojej kuchni.
Sprawdź najlepsze zamienniki cukru w poniższej galerii:
