Marlena i Stanisław Szczęśni prowadzą piekarnię W Czarżu już od ponad 20 lat. Pan Stanisław zajmuje się wszystkimi sprawami technologicznymi, zgodnie ze swoim zawodem i wykształceniem, bo ukończył ATR w Olsztynie i jest technologiem żywności. Praca to jego pasja, ciągle tworzy nowe receptury i je udoskonala. Pani Marlena zajmuje się sprawami personalnymi, kadrowymi, a głównie public relations. Ukończyła WSB w Bydgoszczy na kierunku zarządzanie o specjalności psychologia w zarządzaniu.
Firma „STAN-MAR” daje zatrudnienie wielu pracownikom, kształci również uczniów w zawodzie piekarz i cukiernik. Pracownicy stanowią dziś wykwalifikowana kadrę, większość z nich pracuje w firmie niemal od początku jej istnienia.
Misją firmy jest produkowanie zdrowej żywności, która będzie spełniała oczekiwania klientów, jej priorytetem jest bowiem zadowolony odbiorca. Udaje się to doskonale, świadczą o tym nagrody i wyróżnienia, zdobywane co roku w różnego rodzaju prestiżowych konkursach. Państwo Szczęśni bez obawy poddają się ocenie, nawet wówczas, gdy ich pieczywo oceniane jest laboratoryjnie. Zdobycie pierwszego miejsca jest wówczas szczególnie prestiżowym osiągnięciem i motorem do dalszej pracy. Zdobyte nagrody i tytuły można by długo wyliczać. Tylko w ubiegłym i bieżącym roku były to: wyróżnienie w plebiscycie Nasze Dobre Kujaw i Pomorza za pieczywo, I miejsce za stuprocentowy chleb żytni w VII Ogólnopolskim Konkursie Pieczywa w Warszawie, wyróżnienie Polskiego Producenta Żywności Stowarzyszenia im. E.Kwiatkowskiego, certyfikat Polski Producent Żywności 2013, a także 2014, dwa I miejsca w kategorii produkty piekarskie i cukiernicze za chleb żytni 100% na Festiwalu Smaku w Grucznie.
Produkty z Czarża są nagradzane, bo firma używa najwyższej jakości, atestowanych składników od sprawdzonych odbiorców. Aby produkt finalny był zdrowy i smaczny zwraca baczną uwagę na technologię, a jej pracownicy wkładają we wszystko serce. Klienci doceniają i to, że chleby ze „STAN-MARU” produkowane są tylko na naturalnym zakwasie.
Przykładem chleb razowy ze śliwką, który jest produktem naturalnym o niepowtarzalnych walorach smakowych i zdrowotnych, utrzymującym długo świeżość. Produkowany na naturalnym zakwasie z mąki żytniej razowej z pełnego przemiału. Zawiera duże ilości dobroczynnego błonnika, jest też źródłem witaminy B i takich pierwiastków jak fosfor, wapń i żelazo. Dodatek w postaci śliwki zapewnia mu także zawartość witaminy A, potasu i innych cennych pierwiastków.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Komunie dzieci gwiazd są jak wesela. Najpierw ciało Chrystusa, potem DMUCHANY ZAMEK
- Ujawniamy listę klientów internetowej szamanki! Gwiazdy telewizji i żony piłkarzy...
- Tak żyje "Biały Cygan" Bogdan Trojanek. Zna Viki Gabor, adoptował dziecko z klasztoru
- Skrzynecka przesadza z retuszem? Tak wymalowała się na wycieczkę. Jak w tym chodzić?