Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na szybki obiad. Zobacz przepisy na ekspresowe dania [mięsny, vege, dla dzieci]

Kazimierz Król
Ulubioną zupę większości dzieci, możemy podawać nie tylko z makaronem, ryżem czy kluskami, ale również z pulpecikami z mięsa z indyka. Ta ostatnia propozycja podania, odchodzi od reszty, ale jest niesamowicie pyszna i na pewno zaciekawi podniebienie nie tylko dziecka!
Ulubioną zupę większości dzieci, możemy podawać nie tylko z makaronem, ryżem czy kluskami, ale również z pulpecikami z mięsa z indyka. Ta ostatnia propozycja podania, odchodzi od reszty, ale jest niesamowicie pyszna i na pewno zaciekawi podniebienie nie tylko dziecka! pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Nie macie pomysłu na szybki obiad? Przygotowaliśmy dla Was kilka propozycji pysznych i ekspresowych obiadów. Zobaczcie.

Co na obiad? To pytanie, które nie od dziś słyszane jest w każdym domu, niemal codziennie. Jak wiadomo - im dłużej myślimy, tym większy jest nasz apetyt. Pewne przysłowie mówi: „Polak głodny, to Polak zły”, dlatego przedstawiamy różne sylwetki osób, które muszą zmierzyć się z robieniem codziennego obiadu. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, zaczynając od wiecznie zabieganych studentów, poprzez mamy z dziećmi i kucharzy, kończąc na osobach, które preferują posiłki wegetariańskie lub wegańskie. Dla każdego coś dobrego! 

W galerii znajdziecie przepisy na dania na obiad

Co szybki obiad oznacza w słowniku zawodowego kucharza? Branża gastronomiczna charakteryzuje się nienormowanymi godzinami pracy, co za tym idzie – ułożeniem diety. Zazwyczaj w dwunastogodzinnej pracy zmianowej, jest to jeden posiłek, który musi być zjedzony w odpowiedniej godzinie. Pracując kilka lat w zawodzie, można wnioskować, że większość kucharzy, jak i innych pracowników gastronomii, dostosowuje się do specyfiki prowadzenia restauracji. Co za tym idzie, pracując w pizzerii jest to jakaś wypasiona pizza, którą można zjeść z kolegą w czasie przerwy, bądź kebab, jeśli chodzi o fast food.

Co jest najważniejsze w gotowaniu? Pasja i kreatywność – bez pasji nie ma zaangażowania i przyjemności z pracy, a bez kreatywności kucharz nigdy nie będzie wizjonerem. Jak to mówią, tyle ilu kucharzy na świecie, tyle przepisów.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska