Pomysł na szybki obiad. Zobacz przepisy na ekspresowe dania [mięsny, vege, dla dzieci]

Kazimierz Król
Ulubioną zupę większości dzieci, możemy podawać nie tylko z makaronem, ryżem czy kluskami, ale również z pulpecikami z mięsa z indyka. Ta ostatnia propozycja podania, odchodzi od reszty, ale jest niesamowicie pyszna i na pewno zaciekawi podniebienie nie tylko dziecka!
Ulubioną zupę większości dzieci, możemy podawać nie tylko z makaronem, ryżem czy kluskami, ale również z pulpecikami z mięsa z indyka. Ta ostatnia propozycja podania, odchodzi od reszty, ale jest niesamowicie pyszna i na pewno zaciekawi podniebienie nie tylko dziecka! pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Udostępnij:
Nie macie pomysłu na szybki obiad? Przygotowaliśmy dla Was kilka propozycji pysznych i ekspresowych obiadów. Zobaczcie.

Co na obiad? To pytanie, które nie od dziś słyszane jest w każdym domu, niemal codziennie. Jak wiadomo - im dłużej myślimy, tym większy jest nasz apetyt. Pewne przysłowie mówi: „Polak głodny, to Polak zły”, dlatego przedstawiamy różne sylwetki osób, które muszą zmierzyć się z robieniem codziennego obiadu. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, zaczynając od wiecznie zabieganych studentów, poprzez mamy z dziećmi i kucharzy, kończąc na osobach, które preferują posiłki wegetariańskie lub wegańskie. Dla każdego coś dobrego! 

W galerii znajdziecie przepisy na dania na obiad

Co szybki obiad oznacza w słowniku zawodowego kucharza? Branża gastronomiczna charakteryzuje się nienormowanymi godzinami pracy, co za tym idzie – ułożeniem diety. Zazwyczaj w dwunastogodzinnej pracy zmianowej, jest to jeden posiłek, który musi być zjedzony w odpowiedniej godzinie. Pracując kilka lat w zawodzie, można wnioskować, że większość kucharzy, jak i innych pracowników gastronomii, dostosowuje się do specyfiki prowadzenia restauracji. Co za tym idzie, pracując w pizzerii jest to jakaś wypasiona pizza, którą można zjeść z kolegą w czasie przerwy, bądź kebab, jeśli chodzi o fast food.

Co jest najważniejsze w gotowaniu? Pasja i kreatywność – bez pasji nie ma zaangażowania i przyjemności z pracy, a bez kreatywności kucharz nigdy nie będzie wizjonerem. Jak to mówią, tyle ilu kucharzy na świecie, tyle przepisów.

Czerwone wino nie takie zdrowe

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie