https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

TOP pizzerie w Kujawsko-Pomorskiem. Tu zjemy najlepszą pizzę - ranking pizzerii w regionie

Karolina Rokitnicka
Zobacz w galerii lokale z najlepszą pizzą w Kujawsko-Pomorskiem
Zobacz w galerii lokale z najlepszą pizzą w Kujawsko-Pomorskiem Pixabay/zdjęcie ilustracyjne
9 lutego przypada Międzynarodowy Dzień Pizzy. Jeśli macie ochotę go świętować z najlepszym włoskim jedzeniem, polecamy najwyżej oceniane pizzerie w Kujawsko-Pomorskiem. Ranking powstał na podstawie opinii w Google. Zobaczcie w naszej galerii gdzie można zjeść najlepszą pizzę.

Spis treści

Kulinarna mapa w Kujawsko-Pomorskiem nieustająco się zmienia. Od lat jednak niezwykle popularne są pizzerie. Są wśród nich lokale eleganckie, jak też typowe fast foody. Wiele z nich oferuje nie tylko szybkie, smaczne i niedrogie jedzenie, ale także piękne wnętrza. Są też takie miejsca, których niewątpliwym atutem jest otoczenie. Mamy w regionie pizzerie zarówno na klimatycznych starówkach, jak też na osiedlach.

Najlepsza pizza - gdzie zjemy w Kujawsko-Pomorskiem?

Klienci lokali gastronomicznych często zaznaczają, że przy wyborze lokalu na zwykły obiad kierują się przede wszystkim ceną, wielkością porcji i jakością. Na biesiady, spotkania czy wyjątkowe okazje ważny jest dla nich wystrój lokalu, nastrój w nim panujący, obsługa czy otoczenie.

Na podstawie ocen w Google przygotowaliśmy ranking pizzerii w Kujawsko-Pomorskiem. Są w nim lokale czynne na stałe, z miejscami siedzącymi wewnątrz, które mają ocenę w Google 4,8* i powyżej. W przypadku tej samej oceny, o miejscu w rankingu decyduje liczba opinii. Im ich więcej, tym wyższa lokata.
W naszym rankingu pizzerii są lokale z Torunia, Golubia-Dobrzynia, Inowrocławia, Świecia, Włocławka, Bydgoszczy i Chełmna.

W zestawieniu mamy lokale, które mają przynajmniej 40 opinii.

W czym tkwi sekret dobrej pizzy?

Niezwykle istotne są produkty, zarówno te do ciasta, jak i dodatki. Ważny jest też sposób wypiekania pizzy – na drewnie, w piecu elektrycznym, na kamieniu, blasze…

Ragazzi Della Pizza ze Świecia wskazuje jeszcze inne istotne czynniki przy tworzeniu pizzy: "Nic nie przebije tego uczucia, gdy ciasto jest idealnie rozciągnięte i gotowe do pieczenia. Każda pizza to dzieło sztuki tworzone z pasją i zaangażowaniem".

Zwykle w polskich lokalach gastronomicznych serwowane pizze są bogatsze w dodatki niż te we Włoszech. Polacy na potęgę stosują do pizzy keczup i sosy, co Włochom nie mieści się w głowie.

Trwa głosowanie...

Jaką pizzę lubisz najbardziej?

9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy

Są lokale w regionie, które postawiły na typowo włoską pizze. To np. działający zaledwie od kilku tygodni lokal w Golubiu-Dobrzyniu, urządzony w starej księgarni (z nawiązaniem do wieloletniego przeznaczenia budynku). Tu kucharzem jest pochodzący z Sardynii Danilo Sanna.

Również Pizzeria Focolare we Włocławku chwali się typowo włoską pizzą, robioną na ogniu: "Jeśli marzycie o pizzy, która smakuje jak w sercu Włoch, to dobrze trafiliście! Nasza pizza to połączenie wysokiej jakości składników i tradycji, która sięga daleko. Nasza pizza jest pieczona w specjalnym piecu opalanym drewnem, który nadaje jej niepowtarzalny smak i aromat – coś, czego nie znajdziesz nigdzie indziej w regionie. Dzięki tej tradycyjnej metodzie pieczenia ciasto jest wyjątkowe, a składniki zachowują pełnię smaku! Przyjdźcie i przekonajcie się sami, dlaczego nasza pizza to prawdziwa włoska uczta.

Najlepsze pizzerie w Kujawsko-Pomorskiem - ranking

Zobacz w galerii lokale z najlepszą pizzą w Kujawsko-Pomorskiem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska