1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. Jacek Smarz
Czym zastąpić tradycyjną panierkę? Zebraliśmy najlepsze zamienniki bułki tartej. Oto pomysły na panierkę bez bułki tartej - zobacz na kolejnych zdjęciach w naszej galerii >>>>>
2 z 13

fot. Grzegorz Jakubowski
Panierka z płatków kukurydzianych
Płatki kukurydziane pasują jako panierka zamiast bułki tartej do mięsa wieprzowego, drobiowego i ryb. Nie muszą być drobno zmielone, ale przed użyciem warto je pokruszyć, np. używając wałka do ciasta.
3 z 13

fot. pixabay.com
Panierka z płatków migdałowych
Zamiast bułki tartej, można wybrać także płatki migdałów albo zmielone migdały.
4 z 13

fot. pixabay.com
Panierka z sera, np. parmezanu
Zamiast bułki tartej, można wybrać także ser. Najlepiej sprawdzi się parmezan.