5 z 13

fot. pixabay.com
Panierka z płatków owsianych
Płatki owsiane nie chłoną tłuszczu tak jak bułka tarta, nie przypalają się, są zdrowsze a panierka z płatków owsianych jest bardziej chrupiąca. Zawierają dużo błonnika pokarmowego, poprawiają pracę jelit i są sycące, dzięki czemu można ich zjeść mniej, by na dłużej zaspokoić głód. Płatki owsiane przed panierowaniem warto rozdrobnić w blenderze lub młynku, by ich sypkość była zbliżona do bułki tartej.
6 z 13

fot. Grzegorz Jakubowski
Panierka z wiórków kokosowych
Zamiast bułki tartej, można wybrać także wiórki kokosowe.
7 z 13

fot. pixabay.com
Panierka z sezamu
Zamiast bułki tartej, można wybrać także sezam.
8 z 13

fot. pixabay.com
Panierka z orzechów
Zamiast bułki tartej, można wybrać także mielone orzechy, na przykład arachidowe lub włoskie.