9 z 13

fot. pixabay.com
Panierka z pistacji
Zamiast bułki tartej, można wybrać także drobno posiekane pistacje.
10 z 13

fot. pixabay.com
Panierka z siemienia lnianego
Zamiast bułki tartej, można wybrać także siemię lniane.
11 z 13

fot. pixabay.com
Panierka z otrębów
Zamiast bułki tartej, można wybrać także otręby.
12 z 13

fot. Grzegorz Jakubowski
Tradycyjna panierka
Tradycyjna panierka do kotletów to:
- mąka,
- rozkłócone jajko,
- bułka tarta.
Panierka z bułki tartej jest bardzo kaloryczna i niezbyt zdrowa, mocno chłonie tłuszcz i może przyczyniać się do nadwagi, cukrzycy, nadciśnienia a także problemów z sercem. Co ciekawe, dla kaloryczności dania nie ma znaczenia, czy używamy gotowej mielonej bułki tartej czy samodzielnie ścieramy pieczywo.