
Rzodkiewka
Na nowalijki prosto z gruntu musimy chwilę poczekać, ale dla pierwszego smaku wiosny warto to zrobić. Rzodkiewki doskonale smakują jako przekąska. Można je chrupać i rozkoszować się wiosną. Pokrojone w kostkę/cząsteczki uzupełnią sałatki lub będą bazą do pasty twarożkowej.

Rabarbar
Nie każdy jest fanem rabarbaru, ale ci, co doceniają jego smak, chętnie używają go do kompotów lub ciast.

Rzeżucha
Najczęściej rzeżucha ląduje w naszych daniach w postaci kiełków. Ich ostry smak podkręci sałatki, twarożki i pasty.

Sałata
Na kanapce, w burgerze, jako baza wielu sałatek, podana ze śmietaną... pomysłów na wykorzystanie sałaty masłowej jest mnóstwo. Każde połączenie wyjdzie nam na dobre, bo zielone listki to źródło witamin i składników odżywczych.