1 z 15
Przewijaj galerię w dół
Do wędzenia nie należy stosować drzew iglastych, bo zawarte...
fot. Pixabay

Do wędzenia nie należy stosować drzew iglastych, bo zawarte w nich związki żywiczne wpływają na gorzkawy smak wędzonek. Wyjątek stanowi jałowiec, który jednak należy stosować z umiarem. Jak rodzaj użytego drewna wpływa na barwę i zapach produktu? Sprawdźcie w naszej galerii.

2 z 15
Jabłoń - bardzo łagodny dym z subtelnym, owocowym posmakiem,...
fot. Pixabay

Jabłoń - bardzo łagodny dym z subtelnym, owocowym posmakiem, lekko słodki. Można stosować do wędzenia drobiu, barwi skórkę drobiu na kolor ciemno brązowy.

3 z 15
Wiśnia - podobna do jabłoni, ale dym jest lekko gorzki....
fot. Pixabay

Wiśnia - podobna do jabłoni, ale dym jest lekko gorzki. Można stosować do wędzenia drobiu, barwi skórkę na kolor ciemno brązowy.

4 z 15
Klon - dym nadaje wędzonkom łagodny i lekko słodki smak oraz...
fot. Pixabay

Klon - dym nadaje wędzonkom łagodny i lekko słodki smak oraz złocistożółty kolor. Warto go stosować do wędzenia ryb i wołowiny.

Pozostało jeszcze 10 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz  zdjęcia z meczu i trybun

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz zdjęcia z meczu i trybun

Hiszpania, Meksyk i Gruzja z food trucka. Wyjątkowy festiwal smaków w Bydgoszczy

Hiszpania, Meksyk i Gruzja z food trucka. Wyjątkowy festiwal smaków w Bydgoszczy

Parkrun Toruń 454. Sport, uśmiechy i piękne kwietniowe słońce - zobaczcie zdjęcia!

Parkrun Toruń 454. Sport, uśmiechy i piękne kwietniowe słońce - zobaczcie zdjęcia!

Zobacz również

Nie takiego meczu oczekiwali fani Astorii Bydgoszcz. Tak kibicowaliście koszykarzom!

Nie takiego meczu oczekiwali fani Astorii Bydgoszcz. Tak kibicowaliście koszykarzom!

Zaginęła 17-letnia Marta Pałczyńska. Szukają jej bliscy i bydgoska policja

Zaginęła 17-letnia Marta Pałczyńska. Szukają jej bliscy i bydgoska policja