Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na parówki nadziewane sałatką z fasolki i szczypiorkiem, pieczarkami i boczkiem

x

Parówki nadziewane:

  • Parówki Anbaski z "Masarni Władysławowo Zawistowski" – 2 szt.

  • Fasolki szparagowe – 4 szt.

  • Papryka czerwona – 20 g

  • Cebulka – 15 g

  • Czosnek – 1 ząbek

  • Szczypiorek – 10 g

  • Pieczarki – 2 szt.

  • Boczek – 10 g

  • Opcjonalnie: kremowy ser

Parówki nakrój wzdłuż, ale nie do końca. Otwórz je tak, aby można było w środku ułożyć nadzienie. Fasolkę ugotuj i drobno pokrój. Cebulę, pieczarki, paprykę i boczek pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek pokrój drobno, czosnek posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki. Opcjonalnie dodaj pokrojony drobno ser. Nałóż farsz na parówki i grilluj na tacce do grillowania.

Sos koktajlowy:

  • Majonez – 30 g
  • Ketchup – 20 g
  • Jogurt – 30 g
  • Sól
  • Pieprz

Wymieszaj wszystkie składniki razem i dopraw. Opcjonalnie dodaj około 10 ml brandy lub koniaku. Podawaj z parówkami.

Partner:

Partner serwisu:

od 12 lat
Wideo

Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska