5 z 6
Po upieczeniu i wystudzeniu piernika można go przełożyć...
fot. pixabay

Wykończenie piernika staropolskiego

Po upieczeniu i wystudzeniu piernika można go przełożyć dowolną masą lub powidłami. Następnie owijamy go papierem do pieczenia i odstawiamy w chłodne miejsce aż do momentu spożycia (najlepiej na kilka dni, w tym czasie piernik zmięknie). Smacznego!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Obchody 234. rocznicy Konstytucji 3 Maja w Bydgoszczy. Mamy zdjęcia ze Starego Rynku

Obchody 234. rocznicy Konstytucji 3 Maja w Bydgoszczy. Mamy zdjęcia ze Starego Rynku

Wyniki meczów 27. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [4 maja]

Wyniki meczów 27. kolejki 4. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [4 maja]

Polecamy

Atrakcje na Cytadeli w Grudziądzu! Tak wyglądał dzień otwarty w wojskowej twierdzy

Atrakcje na Cytadeli w Grudziądzu! Tak wyglądał dzień otwarty w wojskowej twierdzy

Święto Konstytucji 3 Maja w Grudziądzu. Uroczystości na Rynku. Mamy zdjęcia

Święto Konstytucji 3 Maja w Grudziądzu. Uroczystości na Rynku. Mamy zdjęcia

Oni majówkę spędzali na sportowo i biało-czerwono. Zdjęcia z biegu Parkrun w Toruniu

Oni majówkę spędzali na sportowo i biało-czerwono. Zdjęcia z biegu Parkrun w Toruniu