
Składniki do przygotowaniu farszu do uszek
Dobrze przygotowany farsz to zaraz po cienkim cieście klucz do doskonałych uszek. Do jego przygotowania potrzebować będziemy:
[lista]
[*]grzyby
[*]cebula biała
[*]masło
[*]bułka tarta
[*]liść laurowy
[*]ziele angielskie
[*]pieprz
[*]sól
[/lista]

Gotujemy grzyby
Nim zaczniemy pracę nad ciastem warto zacząć od wstawienia grzybów do ugotowania. Do zalanych wodą grzybów dodajemy kawałek cebuli, który uaktywni ich smak. Warto, aby w garnku znalazło się także ziele angielskie, liść laurowy i rzecz jasna sól.

Smażymy cebulkę
Kiedy grzyby się gotują, warto przygotować także cebulę. Tę kroimy w drobną (naprawdę drobną, ponieważ uszka są małe) kostkę, którą smażymy następnie na patelni z masłem. To bardzo ważne by było to zwykłe masło, ponieważ to ono będzie wyznacznikiem smaku. Tak przygotowaną cebulę pozostawiamy aż do całkowitego wystygnięcia, kiedy to masło niemalże stwardnieje.

Ostatni szlif
Kiedy grzyby się ugotują odcedzamy je, a następnie mielimy nożem niemalże jak na pasztet. Następnie dodajemy je do cebuli i mieszamy wsypując stopniowo bułkę tartą (sprawi ona że farsz będzie bardziej gładki) oraz przyprawiamy pieprzem i solą. Po tym wystarczy już tylko rozpocząć lepienie uszek.