https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na uszka z grzybami, który wykorzystuje sama Magda Gessler. Zobacz jak przyrządzić uszka do barszczu

Uszka to jedno z tradycyjnych dań bożonarodzeniowych. Są to niewielkie przypominające uszy pierogi, które wypełnione farszem dodajemy do wigilijnego czerwonego barszczu. Jednak jak je przygotować? Szczegóły już na kolejnych zdjęciach.
Uszka to jedno z tradycyjnych dań bożonarodzeniowych. Są to niewielkie przypominające uszy pierogi, które wypełnione farszem dodajemy do wigilijnego czerwonego barszczu. Jednak jak je przygotować? Szczegóły już na kolejnych zdjęciach. Pixabay
Okres Świąt Bożego Narodzenia obfituje w sporo czasu spędzonego w kuchni. Wielu z nas chce, aby potrawy przygotowane na tych kilka szczególnych dni, były jak najlepiej przygotowane, tak aby ich smak trafiał do każdego.

Smaki Pomorza i Kujaw - zobacz odcinek świąteczny.

emisja bez ograniczeń wiekowych

**

Warto zauważyć, że to właśnie wspólne gotowanie często jedną z niewielu okazji w czasie roku, kiedy można spędzić razem z najbliższymi. To doskonały pretekst, aby porozmawiać, wspólnie się pośmiać i po prostu pobyć z tymi, na których nam najbardziej zależy. Efektem tych działań jest nie tylko świąteczna magia, ale także pyszne i jedyne w swoim rodzaju dania wypełnione miłością.

Uszka z grzybami - zobacz przepis na podstawowe wigilijne danie

Jedną z takich świątecznych potraw, w czasie przygotowania których możemy spotkać się wspólnie i spędzić ze sobą trochę czasu są uszka do barszczu. Ich przygotowanie choć jest banalnie proste, wielu je odpuszcza z obawy na ogromną staranność i długi czas ich przyrządzania.

Jednak warto się nieco poświęcić, ponieważ te kupione nigdy nie będą w stanie dorównać tym zrobionym własnoręcznie. W ich bezproblemowym przygotowaniu przyda się przepis, którego używa sama Magda Gessler.

Jesteś ciekaw jak znana restauratorka przygotowuje to proste danie? Szczegóły w poniższej galerii.

Wideo
Polecane oferty
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska