https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pstrąg z grilla z sosem kawiorowym

ReklamaGP
Wideo
od 16 lat

Składniki na 4 porcje:

  • Pstrąg tuszka - 4 sztuki
  • 4 średnie cytryny
  • Pęczek kopru
  • Pieprz cytrynowy - około 100 gramów
  • Sól, pieprz – do smaku
  • Duża kostka masła
  • Słoik majonezu
  • Kawior z łososia - 1 mały słoik

Tu podaj tekst alternatywny

Wykonanie

Tuszkę z pstrąga oczyszczamy, nacinamy na skórze w którą wkładamy obrane plastry cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Do środka wkładamy świeży koperek, masło, pokrojone w plastry czosnek i cebulę. Tak przygotowaną rybę umieszczamy w foli, szczelnie zamykamy i odstawiamy na min. 30min do lodówki. Po tym czasie układamy na grillu i około 25minut grillujemy. Majonez mieszamy z kawiorem, solą i pieprzem, dla koloru możemy dodać koperek.

Tu podaj tekst alternatywny

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska