Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pstrąg z grilla z sosem kawiorowym

ReklamaGP
Wideo
od 16 lat

Składniki na 4 porcje:

  • Pstrąg tuszka - 4 sztuki
  • 4 średnie cytryny
  • Pęczek kopru
  • Pieprz cytrynowy - około 100 gramów
  • Sól, pieprz – do smaku
  • Duża kostka masła
  • Słoik majonezu
  • Kawior z łososia - 1 mały słoik

Tu podaj tekst alternatywny

Wykonanie

Tuszkę z pstrąga oczyszczamy, nacinamy na skórze w którą wkładamy obrane plastry cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Do środka wkładamy świeży koperek, masło, pokrojone w plastry czosnek i cebulę. Tak przygotowaną rybę umieszczamy w foli, szczelnie zamykamy i odstawiamy na min. 30min do lodówki. Po tym czasie układamy na grillu i około 25minut grillujemy. Majonez mieszamy z kawiorem, solą i pieprzem, dla koloru możemy dodać koperek.

Tu podaj tekst alternatywny

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska