Bąków to niewielka miejscowość położona w Dolinie Górnej Wisły. Właśnie tam, przy głównej drodze, Beata i Wojtek postanowili wybudować okazałą drewnianą karczmę, czyli „Chatę po zbóju”. Miała to być ich „życiowa inwestycja”, która zapewni im utrzymanie. Całą swoją energię włożyli w budowę i wykończenie restauracji, piękny ogródek i oczywiście wygodny parking dla klientów.
Na terenie „Chaty po zbóju” znajduje się także niewielka stajnia, bo konie to największa miłość Beaty. Początkowo restaurację Wojtka i jego żony odwiedzały tłumy gości. Kiedy zaczęły się problemy z kucharzami, którzy się zwalniali, gości było coraz mniej. Właściciele przyznają, że są tygodnie, w których „Chata po zbóju” przez cały tydzień obsługuje tylko trzy stoliki!
Pyszna Stajenka/Chata po zbóju po Kuchennych Rewolucjach [MENU]
- Rolada wołowa w sosie, kluski śląskie, modra kapusta
- Placek po Zbóju - placek ziemniaczany z gulaszem wołowym, surówka lub ogórek kiszony
- Gołąbek z pęczakiem i policzkami wołowymi| pomidory suszone | sos pomidorowy |
- Pieczone Kacze udko i pierś, smażone kopytka, ramonesko
- Pierogi z jagnięciną - podlane barszczem
- Grillowana pierś z kurczaka| opiekane ziemniaczki | sos serowy | fasolka szparagowa na boczku |
- Żeberka pikantne pieczone na ostro, kapusta duszona z boczkiem i pomidorami, pur
- Zrolowany karczek pieczony, nadziany farszem | kopytka smażone z boczkiem | brokuły w panierce |
- Roladka z pstrąga nadziewana łososiem ryż jaśminowy, warzywa, sos cytrynowy
- Karmazyn smażony, warzywa grillowane
- Kotlet schabowy tradycyjny, ziemniaki puree, kapusta duszona z boczkiem
- Golonka pieczona| ziemniaki opiekane | kapusta z boczkiem | chrzan i musztarda |
- Delikatna polędwiczka wieprzowa, placek ziemniaczany, buraczki, sos grzybowy
Pyszna Stajenka/Chata po zbóju po Kuchennych Rewolucjach [OPINIE - pisownia oryginalna]
"Bylem tam latem przez tydzien i musze przyznac ze bylem milo zaskoczony. Jedzenie rewelacja, sprobowalem wszystlkiego z karty i wszystko bylo pyszne, obsluga ok natomiast pokoj jak na ten standard na prawde przyzwoity. Przejrzalem kilka negatywnych opini i dziwie sie ze dotycza one jedzenia wlasnie tego co maja najlepsze. Uwazam ze nie powinno sie wyrazac opini na podstawie jednorazowej krotkiej wizycie w jakimkolwiek lokalu. " - Rafał
"Bardzo przykre doświadczenie. Czas oczekiwania na napoje 25minut plus po upomnieniu kolejne 25min. Szefowa nieuprzejma, kłamczucha. Kelnerka przyjęła zamówienie nie przekazała dalej. Nie polecam nikomu." - Angelika
"Jedzenie bardzo dobre ale obsługa niestety nie najlepsza...co prawda kelnerki uśmiechnięte ale kompletnie nie panują nad tym co się dzieje w restauracji. Na napoje trzeba czekać...przystawke dostaliśmy po ok. 60 min razem z daniami głównymi (na szczęście bez problemu mogliśmy z niej zrezygnować). Ogolne ocena na 3 ale smak jedzienia na 5." - Ewa
"Trafiliśmy tam przypadkiem pół roku temu po trasie .Restauracja jak się okazało po tzw. rewolucjach p.Magdy. Od tego czasu byliśmy tam kilka razy i nie było nigdy zawodu " - Stanisław
"Bardzo dobre jedzenie w stosunkowo nie drogiej cenie. Miła obsługa. Polecam." Anna.
"Super miejsce!!! Goraco polecam!!! Świetne jedzenie - pysznie przyrządzone, świeżutkie i bardzo smaczne warto więc wpaść po drodze czy specjalnie na smakowitą biesiadę. Na górze natomiast przytulne i funkcjonalne pokoje w bardzo przystepnej cenie zarówno dla tych, którzy pobiesiadowali zbyt mocno, ale też swietny przystanek dla przejezdnych." - JurBi
Mężczyźni o tym imieniu częściej zdradzają [lista]
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news