Z części produkcji mleka już drugi rok pani Monika produkuje pyszne i ekologiczne sery podpuszczkowe niedojrzewające, w czterech smakach -z kozieradką,czarnuszką, czosnkiem niedźwiedzim, kminem rzymskim oraz inne sery m.in., mozzarelę, fetę, kanapkowy i jogurt naturalny.
Przedszkolaki z Dobrego poznają kujawskie tradycje
Na smakach serów z Plebanki poznali się nabywcy z Radziejowa, Bydgoszczy, Włocławka, Torunia i Koła. Pani Monika swoje sery produkuje raz w tygodniu w niewielkich ilościach, zgodnie z zapotrzebowaniem klientów i chętnie uczestniczy w degustacjach i pokazach.
Niedziela bez handlu. Jakie są tego skutki? źródło: Dzień Dobry TVN/x-news
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Opozda podjęła decyzję w sprawie Vincenta. Królikowski nie ma tu nic do gadania
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas