Zadaniem uczestników było przygotowanie dwóch porcji dania z wieprzowiny według wybranej przez siebie receptury. Mieli na to dwie godziny. Organizatorami konkursu był Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Toruniu oraz Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kowalu. Celem konkursu było rozwijanie i pogłębianie wiedzy oraz umiejętności uczniów kształcących się w zawodzie: kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, nawiązywanie współpracy i wymiana doświadczeń między uczniami z wybranych regionów Polski.
W konkursie zwyciężył Kacper Wysocki z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Brzostowie. Drugie miejsce zajął Błażej Witkowski z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Toruniu, a trzecie zdobyła Marta Moroz z Zespołu Szkół Kształcenia Rolniczego w Swarożynie.
Zastępcza linia tramwajowa na Bydgoskie Przedmieście
Konkursowi towarzyszyły także inne atrakcje: pokaz kulinarny, baristyczny „Projekt Nano”, pokaz drinków bezalkoholowych, wystawa stołów krajów UE poznanych przez uczniów podczas projektów Erasmus +, prelekcja promująca kształcenie zawodowe „Gastronomia dookoła świata".
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- 19-letnia Emilia Dankwa odsłania brzuch i wygina śmiało ciało w cekinach i szpilkach
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc
- Marcin Miller chudnie w zastraszającym tempie. Lider Boysów to teraz niezłe ciacho!
- Rutkowski grozi, że nagra piosenkę z Wiśniewskim! Będzie nowe Ich Troje?!