Magda i Maciek pasjonaci rajdów „off road”, czyli rajdów terenowych, często ścigali się i trenowali na torze niedaleko Kościelnik Górnych, coraz częściej myśląc o tym, że fajnie byłoby zamieszkać w tej okolicy. Dlatego kiedy pojawiła się okazja zakupu pensjonatu z restauracją w tej miejscowości, nie zastanawiali się i 3 dni później zostali jej właścicielami.
Sami oczywiście nie mieli pojęcia jak prowadzić restaurację, dlatego postanowili wydzierżawić ją doświadczonemu szefowi kuchni, czyli Gabrielowi.
Gęś na Jaśku po Kuchennych Rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY]
- Bez fajerwerków, ale też i bez rozczarowania, Dobre jedzenie , w przystępnej cenie i rewolucje raczej udane czyż nie? - Darek
- Restauracje odwiedziłam przy okazji wizyty na zamku Czocha.Niestety wizyta w restauracji bardzo mocno mnie rozczarowała. Zupełny brak organizacji i chaos. Kelnerki albo wszystkie po kolei podchodziły do jednego stolika albo żadna się nie interesowała.Czas oczekiwania na zamówienie bardzo długi. Bulion z gęsiny mdły,nie przyprawiony. Krem z pomidorów był zimny,kwaśny. Makaron z sosem z borowików bezpłciowy,bez znaku. Kaczka dotarła do stolika zimna i sucha. Jakość i wielkość porcji w stosunku do ceny mierna.Ani człowiek nie zjadł nie dobrego ani nie najadł się. Strata czasu i pieniędzy. Szczerze nie polecam. Myślę że goście odwiedzają Gęś na Jaśku z ciekawości po Kuchennych rewolucjach...Ale większość pewnie tak jak ja drugi raz by tego miejsca nie odwiedziła....- Kasia
- Pyszne jedzenie, restauracja nieco na uboczu. Próbowałem zupę krem z pomidorów malinowych i pierogi z gęsiną. Uczynna obsługa. Ceny standardowe. Miejsce godne polecenia - Grzegorz
-Bywałam w lokalu przed wizytą Magdy Gessler i nigdy nie narzekałam na jakość podawanych dań. Teraz jest jeszcze pyszniej. Trzymam kciuki za sukces restauracji i życzę powodzenia właścicielom - Maria.
- Fajne miejsce tylko szkoda że nic z.kuchennych rewolucji w karcie dań nie pozostało już nic a schabowego z frytkami wszędzie można zjeść... - Olga
-Moim zdaniem lokal zmienił się na plus. Mięso gęsi jest delikatne i lekkie-serwowane na różne sposoby, o których nie miałam pojęcia. Zaskoczyły mnie pierogi z gęsiną. Może na święta sama takie przygotuje - Marcelina.
Gęś na Jaśku po Kuchennych Rewolucjach [MENU, OPINIE, CENY]
- udko z Gęsi Lange z wiśniami porto, blanszowanym szpinakiem oraz plackami dyniowymi
- krem z pomidorów z panierowaną mozzarellą
- sernik z gorącym puree malinowym
- pierogi z gęsiną
- pierogi ruskie
- krem z borowików
- pizza z trzema składnikami
- pierś z kurczaka kukurydzianego z krojonymi ziemniakami na maśle koperkowym
Czy Kuchenne Rewolucje uratują restaurację Stacja Kościelniki/Gęś na Jaśku? O tym przekonamy się dziś oglądając kolejny odcinek Kuchennych Rewolucji na TVN o godzinie 21.30. Odcinek dostępny jest także na player.pl
Przedstawiciele tych zawodów piją najwięcej alkoholu. Lista ...
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news