MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja Kurnik po "Kuchennych Rewolucjach" [ZMIANY, OPINIE]

kad
W odcinku, który można obejrzeć na antenie TVN we wtorek 23 stycznia, Magda Gessler odwiedziła restaurację U Wikinga.
W odcinku, który można obejrzeć na antenie TVN we wtorek 23 stycznia, Magda Gessler odwiedziła restaurację U Wikinga. Łukasz Gdak
Magda Gessler tym razem odwiedziła jedną ze słupskich restauracji. Lokal U Wikinga zamienił się w Kurnik. Co jeszcze zmieniło się po "Kuchennych Rewolucjach"?

Restauracja Kurnik po Kuchennych Rewolucjach

Tym razem wspólnie z Magdą Gessler widzowie "Kuchennych Rewolucji" odwiedzą Słupsk. To właśnie tam pani Danuta prowadziła duży kompleks rozrywkowy. Przy zarządzaniu kręgielnią, dyskoteką i restauracją U Wikinga pomagały jej dwie córki. Niestety kobiety często miały odmienne zdanie w kwestii prowadzenia wspólnego biznesu, co przekładało się na brak zainteresowania ze strony klientów.

Ostatnią deską ratunku było więc poproszenie o pomoc znanej restauratorki. Nie obyło się bez dramatów. Restauracja zmieniła nazwę z U Wikinga na Kurnik. Nie ma już tam dyskotek, ale wciąż działa kręgielnia. Zmieniło się również menu, którego podstawą stały się dania z kurczaka i jaj. Każdy może także ubić na deser swój kogel-mogel.

Restauracja Kurnik menu i ceny

[lista[
[*] pierogi z kapustą i grzybami 13 zł
[*] rosół 6 zł
[*] kwaśnica 7 zł
[*] żurek 12 zł
[*] dewolaj 20 zł
[*] roladka z kurczaka 25 zł
[*] schabowy 25 zł
[*] udko z kaczki 25 zł
[*] spaghetti z kurczakiem 25 zł
[*] sałatka cesar 17 zł

Restauracja Kurnik opinie

W internecie można znaleźć wiele opinii dotyczących restauracji Kurnik. Poniżej publikujemy kilka z nich.

"Smaczne jedzenie, obsługa ok. Choć mogłoby być sprawniej".

"Klimat w lokalu całkiem sympatyczny, jedzenie mi smakowało średnio. Ktoś polecał rosół z kluskami,ale trochę był wodnisty".

"Krótko po rewolucjach było naprawdę OK, jedzenie smaczne i porcje słuszne. Niestety jest coraz gorzej... Mój ulubiony rosół z makaronem naleśnikowym ostatnio był kompletnie bez smaku i porcja jakby dziecięca. Drugie danie też pozostawiało wiele do życzenia".

"Odrodzenie restauracji Kurnik i ku mojemu zaskoczeniu - najlepsze steki, jakie w życiu jadłem, a trochę ich było. Potężny plus!"

"Zjadłem tam naprawdę pyszny obiad podczas tegorocznego urlopu nad morzem. Restaurację odwiedziłem wraz z żoną i synkiem. Tego smaku kotleta de volaile nie zapomnę na długo. Jeszcze tam wrócę. Fajnie też, że z myślą o młodszych gościach, restauracja przygotowuje mniejsze porcje".

"Strasznie zimno, estetyka podawanych dań pozostawia wiele do życzenia".

Odcinek można zobaczyć na player.pl

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska