Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja Spichlerz po Kuchennych Rewolucjach [ZMIANY, OPINIE, MENU]

kad
Tym razem "Kuchenne Rewolucje" przeszła restauracja Euforia, która zmieniła się w Spichlerz.
Tym razem "Kuchenne Rewolucje" przeszła restauracja Euforia, która zmieniła się w Spichlerz. Paweł Lacheta
Magda Gessler tym razem odmieniła restaurację w Ciągowicach koło Zawiercia. I tak "Euforia" zamieniła się w Spichlerz, a popisowym daniem został krem z groszku.

Restauracja Spichlerz po Kuchennych Rewolucjach [ZMIANY]

Zaledwie sześć kilometrów od Zawiercia znajdują się niewielkie Ciągowice. To właśnie tam pani Sylwia prowadzi restaurację. Lokal najpierw nazywał się "Euforia". Jednak klienci nie byli zbyt entuzjastycznie nastawieni do restauracji. Nie pomogły też pomyłki kucharzy, niepochlebny artykuł w lokalnej prasie i niezbyt pozytywne opinie w internecie.

Po pomoc zwrócono się więc do Magdy Gessler. I tak zamiast "Euforii" na kulinarnej mapie Polski pojawił się Spichlerz.

Restauracja Spichlerz w Kuchennych Rewolucjach [MENU]

  • rosół z wiejskiej kury
  • żurek z kiełbasą na domowym zakwasie
  • rolada jurajska z białymi kluseczkami
  • krem z zielonego groszku z bitą śmietaną i smażonym jabłkiem
  • filet z kurczaka nadziewany serem feta
  • śledź w dwóch smakach
  • pierogi ze szpinakiem

Restauracja Spichlerz w Kuchennych Rewolucjach [OPINIE]

W internecie opinię na temat restauracji są w większości pozytywne.

"Świetne placki ziemniaczane z sosem kurkowym!"

"Pyszna zupka porowa oraz placki ziemniaczane z gulaszem. Obsługa miła, jak najbardziej polecam".

"Byliśmy tam we trójkę. Zjedliśmy zupę groszkową z prażonym jabłkiem. Bitki wieprzowe i placki ziemniaczane. Wszystko było bardzo dobre. Jako przystawkę podają kromki chleba i smalec (bardzo dobre). Cenowo w porządku. Nie narzekaliśmy, bo zjedliśmy dobre jedzenie".

"Smacznie, swojsko i domowo. Ceny średnie, ale warte tego, co na talerzu!"

"Nie polecam... kopytka leniwe były bez sera, żeberka, jak guma, a makaron bez soli".

"Swojsko, smacznie i dużo".

"Grzybowa i żurek wyśmienite!"

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska