Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja Trops/Pizzeria di Bufala w Płońsku przeszła Kuchenne Rewolucje [opinie, ceny, menu]

Justyna Trawczyńska
Justyna Trawczyńska
Restauracja Trops/Pizzeria di Bufala w Płońsku przeszła Kuchenne Rewolucje [opinie, ceny, menu]
Restauracja Trops/Pizzeria di Bufala w Płońsku przeszła Kuchenne Rewolucje [opinie, ceny, menu] Dziennik Lodzki
Tym razem Magda Gessler pojechała do Płońska, gdzie zajęła się restauracją "Trops". Jak działa restauracja po zmianach znanej restauratorki? Co można zjeść? Zobaczcie.

Płońsk to miasto liczące jedynie ponad 20 tysięcy mieszkańców. Wśród nich znajduje się 40-letni Radek, który od czterech lat prowadzi restaurację Trops. Kiedy nazwę przeczytamy od tyłu, usłyszymy Sport i wszystko staje się jasne.

Magda Gessler w kulinarnej podróży/DDTVN

Włoska kuchnia w Tropsie

W Tropsie pojawiły się włoskie dania. Na początku Radek uzyskiwał świetne wyniki. Otwarcie lokalu zbiegło się akurat z otwarciem Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej, a to zapewniło restauracji zacną klientelę. Lokal każdego dnia pękał w szwach. Niestety te czasy minęły. Po zakończeniu mistrzostw klientów ubywało z dnia na dzień. Dziś Radek mocno zaciska pasa, gotować musi osobiście, a zespół ma skromny i bardzo młody, bez żadnego przygotowania gastronomicznego.

Częścią zespołu jest 27-letnia kelnerka Klaudia, prywatnie partnerka Radka. Właściciel nie tylko gotuje, zajmuje się też zaopatrzeniem, księgowością i marketingiem. Przepracowany i sfrustrowany brakiem efektów finansowych mężczyzna stał się nerwowy i coraz częściej kłóci się z Klaudią, co niestety obserwuje reszta zespołu.

Ku zaskoczeniu Magdy Gessler restauracja serwuje smaczne jedzenie włoskiej kuchni. Po rewolucji znanej restauratorki restauracja nosi nazwę Pizzeria di Bufala.

Jak lokal Trops oceniają klienci?

Bardzo przyjemne miejsce. Pyszna pizza. Oryginalne, wyjątkowe ciasto - Tomasz

Bardzo słaba pizza firmowa mało składników i do wielkości niewspółmierna cena zdecydowanie za dużo; burger firmowy duży, ale czegoś mu brakuje mało smaczny ogólnie lokal dla mnie na nie; jedyny plus miła obsługa - Bogdan

Rewelacja! Pizza na najwyższym poziomie, pierwszy gryz i już wiedziałem, że to jest to! Cieniutka i pyszna włoska pizza. Ceny normalne, za dwadzieścia kilka złotych zjemy pizzę w sam raz na jedną osobę i dwoma lub trzema składnikami. Napoje od 4 zł co uważam za w miarę niską cenę. Będę wracał i będę polecał. Doskonałe miejsce, żeby przyjść z rodziną i smacznie zjeść. Kilka stołów na zewnątrz, czysto. Obsługa bardzo mila. Pozdrawiam, dzisiejszy klient z rodziną, który domówił jeszcze jedną pizzę na koniec - Tomasz

Właśnie dostaliśmy pizzę firmową zamówioną przez pyszne.pl, pizza zimna mała miała być z rukolą niestety ktoś zapomniał ją położyć. Nie Polecam - Magda

Menu Magdy Gessler

  • Przystawka pieczona cielęcina na grzance
  • Zupa fasolowa na ogonach wołowych
  • Pizza, która próbowała Magda Gessler, którą pizzeria serwowała wcześniej

Jak restauracja przeszła wizytę Magdy Gessler i jak restauratorka oceniła rewolucje po powrocie? Zobaczcie w programie Kuchenne Rewolucje w czwartek (17.09) o godzinie 21.30 w TVN. Odcinek dostępny jest także na player.pl

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska