Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rosopita czy szablok z zacierkami? Jaką potrawę wybiorą włocławianie?

(p)
Archiwum GP
Włocławianie wybierają potrawę, która ich zdaniem jest najbardziej charakterystyczna dla miejscowej tradycji kulinarnej.

Sześć propozycji zakwalifikowało się już do finałowego etapu konkursu na typową włocławską potrawę. Konkurs zorganizował Urząd Miasta.

Do finału trafiły przepisy: Roberta Stasiaka na rosopitę, Łukasza Kaczorowskiego na szablok z zacierkami, Daniela Krzemińskiego na kluchy ziemniaczane z serem i skwarkami, Iwony Lubeckiej na prażuchę, Magdy Szupryczyńskiej na zupę na kwasie kapuścianym oraz Marianny Lewandowskiej na sodziaki. Wszystkie te przepisy można znaleźć na profilu Urzędu Miasta na facebooku.

Dwóch zwycięzców wytypują teraz włocławianie głosując na stronie: Moje-ankiety.pl. Głosowanie potrwa do piątku, do godz. 12. Głos można oddać tylko na jedną potrawę i tylko raz z danego komputera. Zwycięzcy ogłoszeni zostaną w piątek na profilu Urzędu Miasta na facebooku. Na zwycięzców czekają upominki: włocławski fajansowy zestaw śniadaniowy.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska