https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sieć Bobby Burger wprowadza u siebie pierwszego wegańskiego burgera

(TIK)
Wegański burger z "roślinnym mięsem"
Wegański burger z "roślinnym mięsem" materiały prasowe
Bobby Burger kieruje swą ofertę do wegan, fleksitarian, ale też wszystkich pozostałych klientów. Jedna z największych polskich sieć burgerowni ogłosiła właśnie wprowadzenie do swojej oferty pierwszego wegańskiego burgera. „Power Plant” pojawi się we wszystkich 45 lokalach sieci już 29 listopada, w tym w lokalach w naszym regionie, i będzie bazował na „roślinnym mięsie”. Jak podaje sieć, tym samym Bobby Burger stanie się jedyną siecią burgerowni w Polsce, która oferuje taką pozycję w menu.

Jak tłumaczy Stan McGowan, szef marketingu i sprzedaży w firmie Foods Brothers, będącej wyłącznym dystrybutorem produktów marki Linda McCartney's w Polsce: - Roślinne zamienniki mięsa marki Linda McCartney's, istniejącej na rynku od początku lat 90. (robione na bazie uwodnionego teksturowanego białka soi) strukturą, zapachem i smakiem do złudzenia przypominają swoje tradycyjne odpowiedniki. Widzimy, że polski rynek stopniowo się rozwija, a zainteresowanie roślinnymi alternatywami mięsa rośnie wręcz bardzo szybko – mówi.

„Roślinne mięso” ma być przygotowywane na osobnych grillach i docelowo każdy burger dostępny w sieci będzie mógł bazować na takim kotlecie.

Lokale Bobby Burger znajdują się m.in. w Toruniu i Bydgoszczy.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska