Za najwyższą jakość produktów w przemyśle mięsnym Wiosna 2006 Skiba dostał dyplom dzięki walorom takich wyrobów, jak łopatka z pietruszką, pieczeń gosposi, pasztet pieczony, salceson czarny i kaszanka cielęca.
Galopują
To nie jedyne wyróżnienie dla chojnickiego przedsiębiorcy - dziennik "Puls biznesu" potwierdził przynależność Zakładów Mięsnych "Andrzej Skiba" do elitarnego klubu Gazel Biznesu - dla najbardziej dynamicznie rozwijających się firm. Niedawno Skiba cieszył się też z przyznania mu tytułu Filantropa Roku.
Co na jubileusz
Zakłady Mięsne już wkrótce będą obchodzić piętnastolecie. Rocznica przypada 12 sierpnia, ale feta dla klientów będzie 17 czerwca - przed siedzibą firmy. W sierpniu - akcja promocyjna w sklepach. Do niedawna załoga spotykała się z tej okazji na festynie, ale teraz jest to dosyć trudne.
- Mamy ponad 500 osób - tłumaczy asystentka szefa Sylwia Dąbrowska. - Jest propozycja, żeby odstąpić od pikniku, a uhonorować ludzi w inny sposób, ale jeszcze będziemy się nad tym zastanawiali.
