- Starogrodzkie powidła, ziemniaki z olejem tłoczonym na zimno z rzepaku państwa Rutkowskich, które podbijają Polskę i wychylają się na Europę, słodkie wypieki pań z KGW i chleb ze smalcem, grochówka i kiełbaski z grilla - tym częstowano uczestników dożynek.
Rozstrzygnięto konkurs na słodkie i kwaśne przetwory. Tych pierwszych wpłynęło 20, drugich - 26.
Kwaśne:
1. Danuta Belska - "żyleta" - górki z czosnkiem, 2. Eugenia Lewandowska - ogórki z curry, 3. Elżbieta Łukasik - sałatka wielowarzywna, Marzena Dąbrowska - fasolka z papryką
Słodkie:
1. Irena Gubernak - konfitura z jeżyn, Elżbieta Mazela - dżem malinowy, Elżbieta Mazela - dżem porzeczkowy
Czytaj e-wydanie »