Prezentacja odbyła się w restauracji Barbary Polichnowskiej w Topólce, a swoje kulinarne arcydzieła prezentowały gospodynie z gmin: Dobre, Bytoń, Piotrków, Radziejów, Osięciny i Topólka oraz Dom Pomocy Społecznej z Piotrkowa, Zespół Szkół Rolniczych z Przemystki, Warsztaty Terapii Zajęciowej z Piotrkowa i Gimnazjum z Topólki. Na pokaz, pomimo brzydkiej pogody, przyszło bardzo dużo osób i nie mieli czego żałować.
Niezwykłość i kunszt wykonanych potraw, zapierały dech w piersiach i zmuszały niekiedy zwiedzających do ukradkowego "sprawdzania" pokazywanych specjałów, bowiem wydawały się wręcz nierealne. Zakończenie pokazu rozwiało jednak wszelkie podejrzenia i wątpliwości, co do autentyczności prezentowanych potraw, bowiem autorki wystawy bez najmniejszego żalu pokroiły i rozczęstowały pomiędzy gości swoje kulinarne arcydzieła.
Degustacja zmobilizowała również starostę radziejowskiego Romana Szczerbiaka, który obdarował wszystkie ekipy upominkami.
Podczas pokazu odbył się przemiły występ uczniów gimnazjum z Topólki, którzy pod kierunkiem pani Elizy Ospalskiej-Grudzień przygotowali część artystyczną nawiązującą tematycznie do zbliżających się Świąt Wielkanocnych.**
Stół z barankiem i jajeczkiem
Piotr Kalinowski

Stół przygotowany przez młode gospodynie z Zespołu Szkół Mechanicznych w Radziejowie.
W Palmową Niedzielę panie z Kół Gospodyń Wiejskich Starostwa Radziejowskiego zorganizowały pokaz wypieków i potraw wielkanocnych.