https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Szaszłyki z krewetkami, świeżym ananasem i papryką podawane z koktajlem z dodatkiem szpinaku

ReklamaGP
Wideo
od 16 lat

Składniki na 4 porcje:

  • Krewetki 16/20 sztuk - około 800 gramów
  • Ananas świeży - 1 sztuka
  • Ćwiartka papryki świeżej - około 100 gramów
  • Cukinia - około pół kilograma
  • Oliwa - 200 mililitrów
  • Spora główka czosnku
  • Mały kieliszek białego wina - około 100 mililitrów
  • Mały pęczek kopru
  • Mały pęczek pietruszki
  • Sól, Pieprz - do smaku
  • Szpinak baby - około 250 gramów
  • 6 średnich jabłek - około 1 kilograma
  • Jarmuż - około 250 gramów
  • 3 banany
  • Kruszony lód

Tu podaj tekst alternatywny


Wykonanie

Krewetki, ananas, marynujemy w oliwie, białym winie, czosnku, pietruszce i koperku, dodajemy cukinie pokrojona w plastry, przyprawiamy pieprzem i solą. Odstawiamy na chwile aby przeszły smakiem przypraw, następnie nadziewamy na wykałaczki na przemian, ananas, krewetki, cukinia . Tak przygotowane szaszłyki grillujemy około 6min. Koktajl przygotowujemy wyciskając sok z jabłek, dodajemy jarmuż, szpinak, banana i kruszony lód i miksujemy.

Tu podaj tekst alternatywny

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska