Składniki na 4 porcje:
- Krewetki 16/20 sztuk - około 800 gramów
- Ananas świeży - 1 sztuka
- Ćwiartka papryki świeżej - około 100 gramów
- Cukinia - około pół kilograma
- Oliwa - 200 mililitrów
- Spora główka czosnku
- Mały kieliszek białego wina - około 100 mililitrów
- Mały pęczek kopru
- Mały pęczek pietruszki
- Sól, Pieprz - do smaku
- Szpinak baby - około 250 gramów
- 6 średnich jabłek - około 1 kilograma
- Jarmuż - około 250 gramów
- 3 banany
- Kruszony lód
Wykonanie
Krewetki, ananas, marynujemy w oliwie, białym winie, czosnku, pietruszce i koperku, dodajemy cukinie pokrojona w plastry, przyprawiamy pieprzem i solą. Odstawiamy na chwile aby przeszły smakiem przypraw, następnie nadziewamy na wykałaczki na przemian, ananas, krewetki, cukinia . Tak przygotowane szaszłyki grillujemy około 6min. Koktajl przygotowujemy wyciskając sok z jabłek, dodajemy jarmuż, szpinak, banana i kruszony lód i miksujemy.