9 z 12
Beza jest za miękka...
fot. pixabay.com

Beza jest za miękka
Prawdopodobnie była pieczona za krótko bądź w za wysokiej temperaturze.

10 z 12
Beza jest "gumowa"...
fot. unsplash.com

Beza jest "gumowa"
Beza była pieczona w zbyt mocno nagrzanym piekarniku. Pod wpływem wysokiej temperatury cukier zbyt mocno się karmelizuje, a przez to beza zmienia kolor na żółty, a nawet brązowy i ma gorzki posmak.

Jeśli beza jest za miękka i gumowata, zostaw ją do wyschnięcia na całą noc. Jeśli po takim dosychaniu wciąż jest kleista i zbyt ciągnąca, spróbuj dopiec bezę w niskiej temperaturze, przez około 10 minut.

11 z 12
Beza żółknie...
fot. unsplash.com

Beza żółknie
Beza żółknie, gdy jest pieczona w za wysokiej temperaturze.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Jest wyrok za seksbiznes dla matki i córki z Torunia! Więzienie, a miliony do zwrotu

Jest wyrok za seksbiznes dla matki i córki z Torunia! Więzienie, a miliony do zwrotu

Trzy lata po śmierci Majeczki w Szabdzie. Kiedy jej rodzice usłyszą wyrok w Toruniu?

Trzy lata po śmierci Majeczki w Szabdzie. Kiedy jej rodzice usłyszą wyrok w Toruniu?

Polecamy

Konkurs "Grudziądz segreguje" rozstrzygnięty. Mamy listę i zdjęcia nagrodzonych

Konkurs "Grudziądz segreguje" rozstrzygnięty. Mamy listę i zdjęcia nagrodzonych

Honorowe Medale Sędziwoja za zasługi dla gminy Szubin. W 2025 r. troje laureatów

Honorowe Medale Sędziwoja za zasługi dla gminy Szubin. W 2025 r. troje laureatów

Ta rasa psów uznawana jest za najinteligentniejszą. Oto badania naukowców

Ta rasa psów uznawana jest za najinteligentniejszą. Oto badania naukowców