9 z 12
Beza jest za miękka...
fot. pixabay.com

Beza jest za miękka
Prawdopodobnie była pieczona za krótko bądź w za wysokiej temperaturze.

10 z 12
Beza jest "gumowa"...
fot. unsplash.com

Beza jest "gumowa"
Beza była pieczona w zbyt mocno nagrzanym piekarniku. Pod wpływem wysokiej temperatury cukier zbyt mocno się karmelizuje, a przez to beza zmienia kolor na żółty, a nawet brązowy i ma gorzki posmak.

Jeśli beza jest za miękka i gumowata, zostaw ją do wyschnięcia na całą noc. Jeśli po takim dosychaniu wciąż jest kleista i zbyt ciągnąca, spróbuj dopiec bezę w niskiej temperaturze, przez około 10 minut.

11 z 12
Beza żółknie...
fot. unsplash.com

Beza żółknie
Beza żółknie, gdy jest pieczona w za wysokiej temperaturze.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Pożar  domu w powiecie chełmińskim. Straty będą duże. Mamy zdjęcia

Pożar domu w powiecie chełmińskim. Straty będą duże. Mamy zdjęcia

Sławomir Mentzen w Aleksandrowie Kujawskim: - Na koniec zostawiłem rodzinne strony

Sławomir Mentzen w Aleksandrowie Kujawskim: - Na koniec zostawiłem rodzinne strony

Polecamy

7 stref dających 7 nowych szans rozwojowych - tak chce zmieniać się Toruń

7 stref dających 7 nowych szans rozwojowych - tak chce zmieniać się Toruń

Pożar  domu w powiecie chełmińskim. Straty będą duże. Mamy zdjęcia

Pożar domu w powiecie chełmińskim. Straty będą duże. Mamy zdjęcia

Żona Wilfredo Leona. Tak wygląda i tym zajmuje się na co dzień

Żona Wilfredo Leona. Tak wygląda i tym zajmuje się na co dzień