5 z 7
Po czwarte - poproś o pomoc sprzedawcę. Na ten prosty...
fot. Paweł Lacheta

Po czwarte - poproś o pomoc sprzedawcę. Na ten prosty eksperyment powinien zgodzić się każdy sprzedawca w sklepie. Wystarczy, że naciśnie palcem białą kiełbasę. Powinna być elastyczna, ale dość miękka. Jeśli biała kiełbasa jest zbyt twarda, to została wyprodukowana prawdopodobnie z drobno zmielonego mięsa, w którym znajdzie się sporo niepożądanych składników.

Na następnych zdjęciach kolejne informacje. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.

6 z 7
Po piąte - sprawdzaj datę produkcji. Biała kiełbasa powinna...
fot. Polskapress

Po piąte - sprawdzaj datę produkcji. Biała kiełbasa powinna być jak najświeższa, a już na pewno odmiana surowa nie powinna długo leżakować w sklepowym magazynie. Dlatego bezpieczniej jest wybrać produkt paczkowany, na którym mamy oznaczoną datę produkcji i końcową datę spożycia produktu.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Wypoczynek pod tężniami w Inowrocławiu czy Ciechocinku? "Tu trzepią kasę na ludziach"

Wypoczynek pod tężniami w Inowrocławiu czy Ciechocinku? "Tu trzepią kasę na ludziach"

Polecamy

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Deweloper rozwija dzielnicę. Powstało już ponad 3600 mieszkań

Nowa prognoza waloryzacji emerytur. Złe wieści dla seniorów - takie mogą być podwyżki

Nowa prognoza waloryzacji emerytur. Złe wieści dla seniorów - takie mogą być podwyżki

Jacek Stachursky świętował 30-lecie kariery w Brześciu Kujawskim. Zdjęcia i wideo

Jacek Stachursky świętował 30-lecie kariery w Brześciu Kujawskim. Zdjęcia i wideo