
Przechowywanie warzyw wydaje się proste. Jednak jeśli chcemy aby dłużej były świeże powinniśmy przestrzegać kilku zasad i pamiętać, że każde warzywo jest inne. Zobaczcie jak przechowywać popularne warzywa.
Na kolejnych zdjęciach zobaczcie gdzie powinniśmy trzymać pieczarki, paprykę, marchewkę, cebulę i wiele innych warzyw >>>

Pieczarki
Pieczarki najlepiej przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku wyłożonym ręcznikiem papierowym. Do przechowywania pieczarek najlepsza będzie dolna półka w lodówce nie na na warzywa. Najlepsza temperatura dla pieczarek to około 2 stopnie.

Cukinia
Cukinie najlepiej przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Najlepsza temperatura to 10 stopni, więc lepiej nie trzymać jej w lodówce.

Brokuł
Brokuły najlepiej trzymać na środkowej półce w lodówce. Najlepiej zawinąć go w zwilżony ręcznik papierowy a następnie wsadzić do foliowego worka.