
Oto triki na uratowanie bigosu
Tak uratujesz bigos. Przypalony, za słony lub za kwaśny bigos - nie wyrzucaj, tylko wypróbuj te proste triki ►

Bigos jest zbyt kwaśny
Jeśli bigos wyszedł zbyt kwaśny, dodaj do niego świeżej białej kapusty. Kapustę pokrój i wstępnie podduś osobno w garnku i stopniowo po trochu dodawaj do bigosu, kontrolując jego smak, aż straci nadmierną kwaśność.

Bigos jest za kwaśny
Inny sposób na zbyt kwaśny bigos, to dodanie do niego trochę słodkiego smaku, który zniweluje kwaśność. Możesz dodać trochę suszonych śliwek lub miodu.

Bigos jest bez smaku
Kiedy bigos wyszedł mdły, możesz go uratować na kilka sposobów. Pierwszy to dodanie koncentratu pomidorowego i przypraw - soli, pieprzu. Drugi to dolanie soku z kiszonej kapusty. Trzeci to dodanie niewielkiej ilości czerwonego wina.