
BRZOSKWINIE
Brzoskwinie są bogate w beta-karoten (czyli witaminę A), który sprawia, że skóra nabiera złocistej barwy. Dodatkowo chroni ją przed szkodliwym działaniem promieni UV i zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.

MORELE
Morele są bogate w beta-karoten (czyli witaminę A), który sprawia, że skóra nabiera złocistej barwy. Dodatkowo chroni ją przed szkodliwym działaniem promieni UV i zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.

MANDARYNKI
Mandarynki są bogate w beta-karoten (czyli witaminę A), który sprawia, że skóra nabiera złocistej barwy. Dodatkowo chroni ją przed szkodliwym działaniem promieni UV i zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.

Inne sposoby na opaleniznę:
- samoopalacze,
- olejki brązujące,
- puder brązujący,
- balsamy na bazie kakao,
- opalanie natryskowe.
Jednak efekt po zastosowaniu kosmetyków opalających nie utrzymuje się na skórze zbyt długo i wymaga częstego nakładania ich na ciało - niektórych produktów trzeba używać nawet codziennie.