
Takie pokarmy są najgorsze dla organizmu zdaniem ekspertów. Lepiej ich unikać
Wiele osób zastanawia się, jakie są najlepsze produkty spożywcze, które należy jeść, aby schudnąć. Czy istnieje lista najlepszych produktów spożywczych, które można kupić w każdym sklepie a które są najbardziej skuteczne w walce z otyłością? My publikujemy listę najgorszych pokarmów dla twojego organizmu, tych ogólnych, na które lepiej nie tracić czasu, jeśli próbujemy schudnąć i zdrowo żyć.
Zdaniem ekspertów istnieją pewne produkty spożywcze, które prowadzą do największej utraty wagi. Ale są też takie, których lepiej unikać, jeśli chce się schudnąć i zachować zdrowie.
Które produkty są najgorsze dla organizmu? Oto najgorsze pokarmy dla twojego ciała według ekspertów - zobacz w galerii >>>>>

WĘDLINY
Wędliny zawierają konserwant zwany azotanem sodu, który może wywołać przewlekłe zapalenie tętnic, prowadząc do miażdżycy, czyli zwężenia tętnic.

MARGARYNA
Spożywanie margaryny w kostce zwiększa ryzyko choroby niedokrwiennej serca, ponieważ zawiera tłuszcze trans. Według badań im bardziej zwarta margaryna, tym więcej tłuszczów trans. Masło jest często lepszym wyborem.

ŚMIETANKA DO KAWY
Bezmleczne śmietanki do kawy są zazwyczaj wykonane z częściowo uwodornionych olejów – innymi słowy: tłuszczów trans, które zwiększają ryzyko rozwoju chorób serca lub udaru poprzez podniesienie poziomu cholesterolu LDL (złego).