6 z 10
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Cukier kokosowy - jest to naturalny zamiennik białego lub...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/b6/0f/622c928585322_o_large.jpg)
fot. 123RF/Pixabay
Takie są najlepsze zamienniku cukru. Tak możesz zastąpić go w porannej herbacie
Cukier kokosowy - jest to naturalny zamiennik białego lub trzcinowego cukru. Ma swój własny kokosowy smak oraz charakterystyczny zapach. Cukier pozyskuje się z soku pąków kwiatowych z palmy kokosowej. Posiada antyoksydanty, enzymy i kwas octowy, zawiera witaminę B, błonnik pokarmowy (inulinę).
Kaloryczność wynosi 375 kcal/10 g. Cukier kokosowy nie ma w sobie sztucznych barwników, ale posiada wysoką zawartość składników mineralnych. Diabetycy bez problemu mogą wykorzystać ten cukier, stabilizuje poziom glukozy we krwi.