
Sezonowe skarby natury - czerwiec: porzeczki
Porzeczki: Porzeczki, zarówno czerwone jak i czarne, są bogatym źródłem witaminy C, błonnika, a także wielu antyoksydantów. Są one często wykorzystywane do produkcji dżemów, soków, ciast i deserów, a ich wyrazisty smak dodaje charakteru wielu potrawom.

Sezonowe skarby natury - czerwiec: agrest
Agrest: Agrest to owoc bogaty w witaminę C, A i antyoksydanty, znany z jego kwaśno-słodkiego smaku. Jest często wykorzystywany do produkcji dżemów, galaretek, ciast oraz do przyrządzania pysznych deserów.

Sezonowe skarby natury - czerwiec: truskawki
Truskawki: Truskawki są wyjątkowo bogate w witaminę C, a także zawierają sporo błonnika i antyoksydantów. Są one delikatne i słodkie, często spożywane na surowo, dodawane do sałatek, deserów, a także wykorzystywane do produkcji dżemów, soków i lodów.