1 z 14
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Cebula od dawna znana jest jako ważny składnik w kuchni ale także w medycynie. Już nasze prababcie korzystały z jej zalet i dobroczynnych właściwości. Sprawdźcie dlaczego warto jeść cebulę i kto powinien włączyć ją do diety.
Lista zalet tego warzywa na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 14

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Cebula ma właściwości przeciwbakteryjne, działa m.in.na bakterie Salmonelli i E. coli.
3 z 14

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Kilka kropel soku z cebuli może okazać się wybawieniem dla osób cierpiących na ostry ból ucha i szumy w uszach.
4 z 14

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Sok z cebuli można stosować także zewnętrznie, by złagodzić ból i obrzęk po użądleniach owadów.