5 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Osoby na diecie odchudzającej
Masło orzechowe dzięki zawartości błonnika i złożonych węglowodanów szybko powoduje uczucie sytości. Polecany jest także osobom na diecie, które lubią podjadać.
6 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Chroni przed nowotworami
Skórka orzeszków ziemnych, która znajduje się w maśle orzechowym zawiera sporo polifenoli chroni przed wolnymi rodnikami. Opóźnia efekty starzenia i zapobiega nowotworom.
7 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Poprawia pamięć
Jedzenie masła orzechowego przyda się osobom uczącym się bo poprawia zapamiętywanie, poprawia koncentrację i łagodzi stres.
8 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Osoby z chorobami układu krążenia
Masło ma pozytywny wpływ na pracę serca, korzystny wpływ na ciśnienie krwi.