1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. ze zbiorów GP
Na ogół radzi się, by spożywać 3-6 łyżek stołowych (1 łyżka - 20g) miodu dziennie. Dość dobre w skutkach jest tradycyjne przyjmowanie miodu, czyli łyżka miodu rozpuszczona w szklance ciepłej wody (z cytryną dla lepszego smaku) i wypijana 3 razy dziennie na pół godziny przez posiłkiem. Takie są skutki jedzenia miodu. Zobacz w galerii na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 13

fot. pixabay
Miód działa leczniczo na choroby serca i układu krążenia,
wspomaga leczenie chorób układu pokarmowego, wątroby i dróg żółciowych,
3 z 13

fot. pixabay
Miód przejawia korzystne działanie w leczeniu górnych dróg oddechowych,
4 z 13

fot. pixabay
wspomaga leczenie przy bólach stawów,