Skutki uboczne jedzenia czerwonych porzeczek - te osoby muszą uważać
Niewielkie o owalnym kształcie i lekko kwaskowym smaku - czerwone porzeczki dla wielu osób są typowo letnim przysmakiem. Dodatkowo mają sporo witamin i wartości odżywczych.
- Zobacz także:Takie są skutki uboczne spożywania jabłek. Kto powinien ich unikać?
W owocach czerwonej porzeczki znajdziemy wiele cennych minerałów, takich jak:
- wapń,
- żelazo,
- magnez,
- fosfor,
- potas.
Czerwona porzeczka jest stosunkowo niskokaloryczna. W 100 gramach owoców jest około 56 kcal. Mogą zatem być uzupełnieniem diety odchudzającej.
Osoby z tymi schorzeniami nie powinny jeść czerwonych porzeczek. Muszą unikać tych owoców
Okazuje się jednak, że nie wszyscy mogą spożywać czerwone porzeczki. Jeśli cierpimy na niektóre dolegliwości, to lepiej unikać jedzenia tych owoców. Kto musi uważać? O szczegółach piszemy w naszej galerii.

Wideo