https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Takie są skutki uboczne jedzenia czerwonej porzeczki. Te osoby powinny jej unikać

mm
Są niewielkie, ale mają bardzo dużo witamin - latem uwielbiamy jeść czerwone porzeczki. Okazuje się jednak, że nie wszyscy mogą cieszyć się ich smakiem. Kto powinien uważać?O szczegółach piszemy na kolejnych stronach ----->
Są niewielkie, ale mają bardzo dużo witamin - latem uwielbiamy jeść czerwone porzeczki. Okazuje się jednak, że nie wszyscy mogą cieszyć się ich smakiem. Kto powinien uważać?O szczegółach piszemy na kolejnych stronach -----> Pixabay
Czerwone porzeczki są niewielkie, ale mają wiele witamin i właściwości leczniczych. Okazuje się jednak, że nie wszyscy powinni je spożywać. Zobacz, kto powinien na nie uważać i lepiej ich unikać.

Skutki uboczne jedzenia czerwonych porzeczek - te osoby muszą uważać

Niewielkie o owalnym kształcie i lekko kwaskowym smaku - czerwone porzeczki dla wielu osób są typowo letnim przysmakiem. Dodatkowo mają sporo witamin i wartości odżywczych.

W owocach czerwonej porzeczki znajdziemy wiele cennych minerałów, takich jak:

  • wapń,
  • żelazo,
  • magnez,
  • fosfor,
  • potas.

Czerwona porzeczka jest stosunkowo niskokaloryczna. W 100 gramach owoców jest około 56 kcal. Mogą zatem być uzupełnieniem diety odchudzającej.

Osoby z tymi schorzeniami nie powinny jeść czerwonych porzeczek. Muszą unikać tych owoców

Okazuje się jednak, że nie wszyscy mogą spożywać czerwone porzeczki. Jeśli cierpimy na niektóre dolegliwości, to lepiej unikać jedzenia tych owoców. Kto musi uważać? O szczegółach piszemy w naszej galerii.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska