1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Fasola szparagowa to warzywo po które chętnie sięgamy szczególnie latem. Nadaje się jako samodzielna potrawa lub dodatek do obiadu, mięs, czy nawet tarty. Niestety przy niektórych schorzeniach powinniśmy na nią uważać.
Na kolejnych zdjęciach zobaczcie, kiedy uważać z jej spożyciem >>>
2 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Fasoli szparagowej nie powinny jeść osoby z podwyższonym stężeniem potasu we krwi. Fasola dostarcza go bardzo dużo.
3 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Alergia na fasolę to kolejne przeciwwskazanie do jej spożywania.
4 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Wysypka pojawiająca się na skórze po zjedzeniu fasoli to kolejny powód aby przestać ją jeść.