https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Takie właściwości i witaminy ma czerwona porzeczka. Oto skutki jedzenia czerwonej porzeczki dla organizmu

mm
Czerwone porzeczki pomagają na wiele dolegliwości. Mają w sobie dużo witamin i wartości odżywczych. Zobacz na co pomagają czerwone porzeczki i kto powinien włączyć je do diety.Szczegóły na kolejnych stronach ----->
Czerwone porzeczki pomagają na wiele dolegliwości. Mają w sobie dużo witamin i wartości odżywczych. Zobacz na co pomagają czerwone porzeczki i kto powinien włączyć je do diety.Szczegóły na kolejnych stronach -----> Pixabay
Czerwona porzeczka to niewielki owoc, który kryje w sobie mnóstwo właściwości leczniczych i witamin. Jedzenie czerwonej porzeczki pomaga na wiele dolegliwości. Zobacz, kto powinien włączyć ten owoc do diety.

Czerwona porzeczka - właściwości, witaminy i wartości odżywcze

Czerwone porzeczki rosną na krzewach, mają owalny kształt. Owoce są małe i kwaskowe w smaku, ale mają bardzo dużo witamin i pozytywnych właściwości.

Czerwona porzeczka jest stosunkowo niskokaloryczna. W 100 gramach owoców jest około 56 kcal. Mogą zatem być uzupełnieniem diety odchudzającej.

Co ciekawe, czerwona porzeczka należy do roślin jadalnych, więc można spożywać nie tylko owoce, ale także liście w formie np. naparu lub herbaty.

Te osoby powinny jeść czerwone porzeczki. Takie mają działanie dla naszego organizmu

W owocach czerwonej porzeczki znajdziemy wiele cennych minerałów, takich jak:

  • wapń,
  • żelazo,
  • magnez,
  • fosfor,
  • potas.

Zobacz także, jakie właściwości ma czerwona porzeczka. Te osoby powinny zwrócić uwagę na te owoce. Zobacz, komu może pomóc ich spożywanie - szczegóły w naszej galerii.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zdrowie

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska