1 z 9
Przewijaj galerię w dół
Wrzesień i październik to szczyt sezonu na grzyby w Polsce....
fot. pixabay

Wrzesień i październik to szczyt sezonu na grzyby w Polsce. Najlepszym sposobem na podkreślenie ich smaku i przedłużenie terminu przydatności do spożycia jest marynowanie. Zobacz, jak prawidłowo marynować grzyby. Podpowiadamy na kolejnych slajdach galerii, jakich błędów unikać!

2 z 9
Niedokładnie przebierasz...
fot. pixabay

Niedokładnie przebierasz

Grzyby powinny zostać dokładnie oczyszczone zaraz po zakończeniu zbiorów, a nadpsute fragmenty, przebarwienia - odkrojone. W przeciwnym razie ewentualni lokatorzy mogą przemieścić się z jednego grzyba na drugi.

3 z 9
Uszkodzone słoiki i nakrętki...
fot. pixabay

Uszkodzone słoiki i nakrętki

Jeżeli słoiki będą nadpęknięte, wyszczerbione, a nakrętki powyginane, istnieje duże ryzyko, że marynowane grzybki się zepsują.

4 z 9
Za mało soli przy obgotowywaniu...
fot. pixabay

Za mało soli przy obgotowywaniu

Na 4 litry wody należy dodać co najmniej trzy łyżki soli. W przeciwnym razie grzyby będą niesmaczne.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tłumy zwiedzających w ICF Skarbiec Fajansu we Włocławku! Poszukajcie się na zdjęciach

Tłumy zwiedzających w ICF Skarbiec Fajansu we Włocławku! Poszukajcie się na zdjęciach

Poranne objawy nerwicy. Zimne dłonie, suchość w ustach - to mogą być nerwy

Poranne objawy nerwicy. Zimne dłonie, suchość w ustach - to mogą być nerwy

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Tak wygląda teraz Młyn Górny w Grudziądzu. Powstać tu ma "Młyn Energii". Mamy zdjęcia

Zobacz również

Tak było podczas pikniku z okazji 100-lecia parafii w Złotnikach Kujawskich. Zdjęcia

Tak było podczas pikniku z okazji 100-lecia parafii w Złotnikach Kujawskich. Zdjęcia

Mecz Wda Świecie - Gryf Słupsk. Zobacz zdjęcia

Mecz Wda Świecie - Gryf Słupsk. Zobacz zdjęcia