5 z 9
Nie dodajesz soku z cytryny ani kwasku cytrynowego...
fot. pixabay

Nie dodajesz soku z cytryny ani kwasku cytrynowego

Przy obgotowywaniu grzybów warto wodę doprawić sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym. Cytryna zapobiega czernieniu grzybów.

6 z 9
Za mało przypraw w marynacie...
fot. pixabay

Za mało przypraw w marynacie

Warto mieć na uwadze, że grzyby są neutralne w smaku. Im więcej przypraw, tym smak będzie głębszy i bogatszy. Warto dodać kilka łyżeczek cukru, z 10 ziaren ziela angielskiego, parę liści laurowych, opcjonalnie marchew i cebulkę.

7 z 9
Brak pasteryzacji...
fot. pixabay

Brak pasteryzacji

Grzyby warto pasteryzować, aby mieć pewność, że się nie zepsują, a wszystkie drobnoustroje zostaną usunięte. Dotyczy to zwłaszcza osób, które stosują mniejszą ilość octu w zalewie.

8 z 9
Marynować możemy rydze, borowiki, opieńki, koźlarze, gąski,...
fot. pixabay

Marynować możemy rydze, borowiki, opieńki, koźlarze, gąski, czy maślaki. Dla urozmaicenia smaku możemy w jednym słoiku umieścić różne gatunki grzybów.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Turniej ku pamięci legendarnego bramkarza. Tak było na meczu Goplanii z Zawiszą

Turniej ku pamięci legendarnego bramkarza. Tak było na meczu Goplanii z Zawiszą

Katastrofa w końcówce! Astoria nie będzie świętować w Bydgoszczy - tak kibicowaliście

Katastrofa w końcówce! Astoria nie będzie świętować w Bydgoszczy - tak kibicowaliście

Parkrun Toruń 457. Chmury nie przestraszyły biegaczy - zobaczcie zdjęcia!

Parkrun Toruń 457. Chmury nie przestraszyły biegaczy - zobaczcie zdjęcia!

Zobacz również

Katastrofa w końcówce! Astoria nie będzie świętować w Bydgoszczy - tak kibicowaliście

Katastrofa w końcówce! Astoria nie będzie świętować w Bydgoszczy - tak kibicowaliście

Z tyłu, w skroniach, ściskająca obręcz - to, gdzie boli głowa, zdradza przyczynę bólu

Z tyłu, w skroniach, ściskająca obręcz - to, gdzie boli głowa, zdradza przyczynę bólu