Marynowanie grzybów pozwala na przedłużenie ich trwałości - dzięki temu możemy sięgnąć po słoik z naszymi zbiorami nawet wiele miesięcy po sezonie. Dodatkowo nadaje im delikatnego, lekko kwaskowego smaku (większość grzybów z natury ma neutralny smak). Dlatego dla wielu osób to ulubiony sposób przyrządzenia grzybów. Marynować możemy rydze, borowiki, opieńki, koźlarze, gąski, czy maślaki. Dla urozmaicenia smaku możemy w jednym słoiku umieścić różne gatunki grzybów.
Te błędy popełniamy najczęściej przy marynowaniu grzybów
Podpowiadamy, jakich błędów unikać przy marynowaniu grzybów. Przez nie grzyby psują się, czernieją i tracą smak. Sprawdź, jakie błędy popełniamy przy marynowaniu rydzów, borowików, opieńków, koźlarzy, gąsek czy maślaków - szczegóły w galerii:
- Te znaczki pocztowe są wiele warte. Nie spodziewasz się, że mogą tyle kosztować
- Meble z PRL-u znowu modne. Kultowe fotele i lampy w nowoczesnych stylizacjach
- Oto horoskop dla wszystkich znaków zodiaku na wrzesień. To zapowiada Wróż Roman
- Waloryzacja emerytur 2023. Seniorzy mogą dostać takie stawki już od marca
- Takich rzeczy nie można sprzedawać na OLX. Oto lista "przedmiotów zabronionych"
- Takie najczęściej popełniamy błędy przy demakijażu. Przez nie nabawisz się zmarszczek
- Eurojackpot - wielka kumulacja. Takie liczby padały najczęściej przez ostatni rok
- Te błędy popełniamy najczęściej przy marynowaniu grzybów

Wideo