https://pomorska.pl
reklama
Pasek artykułowy - wybory

Te błędy popełniamy najczęściej przy marynowaniu grzybów. Przez nie psują się, czernieją i tracą smak

Joanna Gólczyńska
Wrzesień i październik to szczyt sezonu na grzyby w Polsce. Najlepszym sposobem na podkreślenie ich smaku i przedłużenie terminu przydatności do spożycia jest marynowanie. Zobacz, jak prawidłowo marynować grzyby. Podpowiadamy na kolejnych slajdach galerii, jakich błędów unikać!
Wrzesień i październik to szczyt sezonu na grzyby w Polsce. Najlepszym sposobem na podkreślenie ich smaku i przedłużenie terminu przydatności do spożycia jest marynowanie. Zobacz, jak prawidłowo marynować grzyby. Podpowiadamy na kolejnych slajdach galerii, jakich błędów unikać! pixabay
Wrzesień i październik to szczyt sezonu na grzyby w Polsce. Najlepszym sposobem na podkreślenie ich smaku i przedłużenie terminu przydatności do spożycia jest marynowanie. Zobacz, jak prawidłowo marynować grzyby. Podpowiadamy, jakich błędów unikać!

Marynowanie grzybów pozwala na przedłużenie ich trwałości - dzięki temu możemy sięgnąć po słoik z naszymi zbiorami nawet wiele miesięcy po sezonie. Dodatkowo nadaje im delikatnego, lekko kwaskowego smaku (większość grzybów z natury ma neutralny smak). Dlatego dla wielu osób to ulubiony sposób przyrządzenia grzybów. Marynować możemy rydze, borowiki, opieńki, koźlarze, gąski, czy maślaki. Dla urozmaicenia smaku możemy w jednym słoiku umieścić różne gatunki grzybów.

Te błędy popełniamy najczęściej przy marynowaniu grzybów

Podpowiadamy, jakich błędów unikać przy marynowaniu grzybów. Przez nie grzyby psują się, czernieją i tracą smak. Sprawdź, jakie błędy popełniamy przy marynowaniu rydzów, borowików, opieńków, koźlarzy, gąsek czy maślaków - szczegóły w galerii:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska