Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dużym błędem podczas gotowania zupy pomidorowej jest...
fot. Wojciech Wojtkielewicz

Te błędy popełniamy przy gotowaniu zupy pomidorowej. Przez to pomidorówka traci tradycyjny smak

Czy pomidory do zupy pomidorowej trzeba przesmażyć?

Dużym błędem podczas gotowania zupy pomidorowej jest nieprzesmażanie pomidorów. Podsmażenie pomidorów na maśle czy oleju sprawia, że ich smak i aromat staje się bardziej intensywny, głęboki i wyrazisty.
Całe pomidory po przesmażeniu należy przetrzeć przez sito lub zblendować a potem dodać do gorącego rosołu. Przecier pomidorowy lub koncentrat również należy chwilę przesmażyć i dopiero potem dodać bulion.

Zobacz również

Strażacy ostrzegają o zagrożeniu pożarowym w lasach. Gdzie uważać na Pomorzu?

Strażacy ostrzegają o zagrożeniu pożarowym w lasach. Gdzie uważać na Pomorzu?

Strażacy ostrzegają o zagrożeniu pożarowym w lasach. Gdzie uważać na Pomorzu?

Strażacy ostrzegają o zagrożeniu pożarowym w lasach. Gdzie uważać na Pomorzu?

Polecamy

Miał brzuch jak w ciąży z trojaczkami. Powodem była… kupa

Miał brzuch jak w ciąży z trojaczkami. Powodem była… kupa

Wiem, jak pozbyć się brzydkiego zapachu w kuchni. Jeden pomysł sprawdzi się najlepiej

Wiem, jak pozbyć się brzydkiego zapachu w kuchni. Jeden pomysł sprawdzi się najlepiej

Spotkanie z nią może źle się skończyć. Czy poparzenie pokrzywą jest zdrowe?

Spotkanie z nią może źle się skończyć. Czy poparzenie pokrzywą jest zdrowe?