MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Częstym błędem podczas gotowania zupy pomidorowej jest...
fot. Janusz Wójtowicz

Te błędy popełniamy przy gotowaniu zupy pomidorowej. Przez to pomidorówka traci tradycyjny smak

Jaką śmietanę dodać do zupy pomidorowej?

Częstym błędem podczas gotowania zupy pomidorowej jest używanie zbyt chudej śmietany. Eksperci podpowiadają, że do pomidorówki najlepiej wybierać śmietanę, która zawiera 30 proc. tłuszczu. Dzięki temu osiągniemy idealny smak a jednocześnie mamy pewność, że śmietana się nie zwarzy. Pomidorówkę można też zabielić serkiem mascarpone lub mieszaniną śmietany i mąki - po dodaniu zupę należy zagotować. Śmietanę zawierającą mniej niż 30% tłuszczu trzeba "zahartować" przed dodaniem do zupy.

Zobacz również

Lewandowski obalił rywala jak w MMA. Nie było nawet kartki!

Lewandowski obalił rywala jak w MMA. Nie było nawet kartki!

KS PKM Olkusz pokonał Błękitnych i walczy o pozostanie w V lidze

KS PKM Olkusz pokonał Błękitnych i walczy o pozostanie w V lidze

Polecamy

Eurojackpot - 17.05.2024. Poznaj ostatnie wyniki losowania

Eurojackpot - 17.05.2024. Poznaj ostatnie wyniki losowania

Eurojackpot Lotto - 17.05.2024 roku. Zobacz wyniki losowania

Eurojackpot Lotto - 17.05.2024 roku. Zobacz wyniki losowania

Podpalacz śmietników z os. Strzemięcin w Grudziądzu wpadł w ręce policjantów

Podpalacz śmietników z os. Strzemięcin w Grudziądzu wpadł w ręce policjantów